lauantai 5. kesäkuuta 2010

Koiranpentu saapui..

Nyt se haave toteutui!
Voin huokaista helpotuksesta ja iloita uudesta perheenjäsenestä, joka meille saapui tänään aamuyöstä klo 2.30!

Tässä sitten ne viralliset tiedot tästä pikkuisesta koiranpentutyttösestä:

rotu: mudi
väri: fako
virallinen nimi: Csibiti Gomolya
syntymäaika ja paikka: 22.3.10, Unkari


Ristiäisiä vietettiin tänä aamuna ja kutsumanimeksi tämä mudityttönen sai Zira.
Odotusaikana pentua kutsuttiin nimellä "Juusto".. heh heh ;)
bongasin nimittäin google-kääntäjällä, että unkarilainen sana "gomolya" on suomeksi "juusto"!


Miksi mudi? -on tullut mulle kysymys, kun oon kertonut pennun tulosta meille! Oon pitkän aikaa haaveillut pienemmästä koirasta meille, sellaisesta joka pärjää belgien kanssa, on tarpeeksi energinen, ei ole sohvakoira tai "patsaskoira", pärjää ulkona jne. Joskus aikaa aikaa sitten törmäsin tähän rotuun netissä ja aloin etsimään tietoa rodusta sekä näyttelyissä bongailemaan näitä. Harmittavasti näitä vaan näkee harvakseltaan näyttelyissäkään. Totesin kuitenkin kaikkien tiedonhaun/livejuttujen perusteella, että tämä rotu olisi se oikea meille. Otin sitten yhteyttä yhteen mudikasvattajaan Ilmajoella (Kilvan-kennel, Soile Laitinen) ja juttelin hänen kanssaan mudeista, pennuista, pennuttomuudesta Suomessa.. mutta, mikä onni! Hän oli tuomassa urospentua Unkarista ja kysyi multa "että kiinnostaako kimppatuonti", jos narttuja on vapaana siellä kennelissä, mistä hän tuo uroksen.. ja siitä se sitten lähti. Oli vain outoa, kun pennun tuontia hoiti meille ihan oudon ihmiset. Viimeksi kun koiraa (Neeraa) Unkarista haettiin, tuontia hoiti mun sisko Marja ja Marjan kanssa sovittiin ja soiteltiin asioista. Nyt olikin sitten ihan eri tilanne! Mutta kaikki sujui hyvin, ainoastaan eilen lentokentällä oli tullut ongelma vastaan, että nämä kaksi pentua olivatkin liian isoja siihen boxiin, joka oli mukaan otettu. Mutta senkin vaihto isompaa oli onnistunut. Lento saapui Helsinkiin klo 22.30 ja lentomatka oli mennyt hyvin ja samoin automatka Helsingistä (ainakin) Jalasjärvelle asti! Aika rankka reissu vaan Keijo Laitisella (Soilen mies), ensin perjantaina ajaa autolla Helsinkiin, lentää Budabestiin ja takaisin ja vielä ajaa takaisin Helsinkistä Pohjanmaalle!

Alkuperäinen suunnitelma meillä oli sellainen, että kun löydän meille sopivan pennun maailmalta, niin Marja olisi hoitanut kääntämiset kasvattajille sekä pennun haun, Marjalla kun kielipää on huomattavasti parempi kuin mulla ja Marja on reissannut maailmalla ristiin rastiin ja tuonut muutamia koiriakin maailmalta Suomeen!! Ja, että pentu olisi tullut vasta loppukesästä lomien/näyttelyitten takia, mutta kun tuli tälläinen tilaisuus, niin sitä ei voinut jättää käyttämättä! Niin tässä sitä sitten ollaan, tuolla tuo Zira tuhisee unissaan sohvan alla :)


Tuolla Porin ryhmänäyttelyssä vielä vahvistui ajatus siitä, että tää on se "meidän rotu", kun näin siellä mustan 5 kk:n ikäisen mudipennun.. aivan ihastuttava otus! Toivottavasti tästä meidänkin tytöstä tulee yhtä mukava koiruus ja että terveys, pääkoppa on kunnossa! Tällä hetkellä vaikuttaa ihan mukavalle tämä koiruus, vielä vähän vaivaa koti-ikävä, toiset koirat on pelottavia, kun ne haluais leikkiä samalla tavoin kuin leikkivät keskenään.. ;) ruokahalu on hyvä, nukuttuakin on saatu.. joten eiköhän tämä tästä =)


Kiitokset suuret vielä Kilvan kenneliin Soilelle ja Keijolle! Ehkä näemme vielä jossain :)ps: aika omituinen olo, minä oon kotona koirien kanssa ja Teijo on parasta aikaa Jämsän näyttelyssä Enian, Rinan ja Islan kanssa! Ziralle opetan suomenkieltä ja meidän maailmaa ;D

1 kommentti:

j. kirjoitti...

Heippa, löysin teidän bloginkin :) Ziran veli Pyry lähti lauantaina sijoituskotiinsa Espooseen. Zira on kuvissa ainakin tosi nätti, toivottavasti pentu on odotuksien mukainen, onnea ja menestystä teille :) Pyrystä tulee lisätietoja meidän sivuille (www.kilvan.com) jahka saan niitä taas päivitettyä. Pohjanmaallahan alkaa olla jo ihan kivasti mudeja, kun on Soilen koirat, Tevez, Jimi, Rigo ja sit noista Manón edellisistä kakaroista yksi, ja kaipa niitä pari muutakin on.
- jonna -