sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Seinäjoen näyttelyssä 24.10.09

Näytelmissä piiitkästä aikaa!!
Tämä näyttely olikin sitten kolmanneksi viimeinen näyttely tälle vuodelle ja ajomatkaltaan toiseksi lyhin (Kauhajoen ryhmänäyttelyyn oli lyhin matka meiltä). Mukana koiralaumasta oli 2/3 osaa ;) eli Isla, Ziva, Enia ja Rina. Kotiin joutuivat jäämään Kiia ja Mimi. Aika tyhjän näköistä oli koiratarhassa, kun matkaan lähdettiin.
Oltiin hyvissä ajoin paikalla, kun tunnetusti Seinäjoen näyttely on niitä "ahtaimpia" näyttelyitä koiramäärän takia. Saatiin tosi hyvät paikat kehän reunalta seinän vierestä ja saatiin semmonen "belgileiri"kasaan, kun kaverit kasaantuivat samaan läjään :) Tunnelma oli kiva!
Tuomarina belgeillä oli Ingrid Anderson Ruotsista.

Isla kehässä
Isla oli meidän laumasta ekana kehässä. Kia esitti sen, koska Isla nykyään esiintyy "vieraan" kans paremmin kuin mun kans. Tällä kertaa oli peräti 3 lakua näyttelyssä, harvinaista! Isla oli ainoa narttu, noi kaksi muuta oli uroksia (pentu/valio). Isla esiintyi tosi hyvin! Oli iloisella päällä kuten aina muulloinkin, tai itse asiassa kujeellisempi kuin edellisessä näyttelyssä ;) Tästä hienosta esiintymisestä yms. Isla sai "Erin" ja oli PN 1 ja lisäksi sai Cacibin! ROP-kehässä Isla hävisi urokselle värinsä takia. Tuomari olisi toivonut punaisempaa väriä. Mutta tää VSP ja Cacib oli enemmän kuin hienoa!!

Ziva kehässä
Ziva aloitti meidän tervujen esiintymisen. Zivan edellisestä esiintymisestä onkin jo aikaa, tai olla elokuun alussa edellisen kerran. Ziva kilpaili Moona-siskonsa kanssa nuorten luokassa, muita tyttöjä ei tässä luokassa sitten ollutkaan.
Esitin itse Zivan ja Zivan esiintyminen oli muuten ihan ok, paitsi että, kun liikkeellä oltiin sen piti yrittää purra hihnaa :[ ei kiva! Täytyy harjoitella tuota liikkumista! Tuomari olisi tovonut Zivalle "paremman" pään ja enemmän rintaosaa ja tästä sitten tulikin EH, kuten myös Moona-siskolle. Kilpailuluokassa Ziva voitti siskonsa eli oli EH 1.

Enia kehässä
Ja sitten oli meidän villikko kaljukoiran vuoro. Olin vähän sitä mieltä, että Enian olisi voinut jättää kotia, kun siltä lähti pohjavilla selässä ja kyljistä kokonaan.. näyttää niin laihalta, kun karvat on pois. Mukaan tuo kuitenkin otettiin! No onneksi tuota karvaa oli kauluksessa ja hännässä ja housuissa jäljellä ;)
Avoimessa luokassa oli 4 koiraa kilpailemassa. Enialla oli vauhti päällä liikkuessa.. kuten aina! Tuomaria Enia kävi halaamassa ja ihastuttamassa suloisella olemuksellaan "Erin" arvosta! Kilpailuluokassa mukana oli Enian lisäksi yksi erin saanut koira. Kaksi muuta avo-narttua sai h:n liikkeitten takia. Enia voitti avo-luokan ja sitten vaan odottelemaan PN-kisaa.

Rina kehässä
Viimeisin meidän lauman esiintyjä oli Rina, joka pääsi kehään Kian kanssa. Rina kilpaili veteraani-luokassa 4:n ! muun koiran kanssa. Rina oli tämän luokan nuorin koira, muut olivat siinä kymmenen vuoden paikkeilla. Rina oli myös vauhdikkaalla päällä, Kia sai tosissaan juosta, että pysyi Rinan rinnalla. Rinalla oli kyllä joku hepulitauti päällä muutenkin, kun olisi pitänyt seisoa paikoillaan, se piipitti ja heilui sinne tänne.. ;) Arvosanaksi tuli EH, Rinalla olisi saanut olla jalompi pää ja suorempi kuonon selkä. Loppusijoitus oli EH 2.

PN-kilpailuluokka
Paras narttu -kehään sitten pääsi tervuistamme ainoastaan Enia. Tuossa PN-luokassa ei ollut kuin 3 narttua, yksi veteraani ja nää avoimen luokan nartut. Enialla oli "kunnia" juosta ekana ja siinä se sijoituskin sitten oli!! Enia voitti nartut ja sai Cacibin!!!

ROP/VSP-kehä
Parhaan veteraanin valinnan jälkeen oli vuorossa rotunsa paras -kehä. Eniaa vastaan tuli kilpailemaan käyttöluokan uros, jota esitti tosi kauniisti nuori tyttö. Tuomari juoksutti pari kertaa koiria kehän ympäri ja sen jälkeen jäätiin paikoilleen.. hetkeen tuumattuaan ratkaisua, tuomari teki päätöksen, että "tänään voittaa narttu!". JES, meidän Enia oli ROP!!

Tämän jälkeen me Mustantuiskulaiset esitettiin kasvattajaluokka, johon osallistui Moona, Ziva, Rina ja Enia eli Rina ja Rinan lapsoset! Muita kasvattajaluokkia ei ollut tervuissa. Kasvattajaluokka sai KP:n ja oli sitten ROP-kasvattajaluokka!

Loppukehät
Koska loppukehiin ei ollut enää kuin reilu tunti aikaa, jäätiin sitten niitä odottamaan. Kasvattajaluokka BIS-kasvattaja-kehään ja Enia RYP-kehään.
Toisaalta turhaa, kun koirilla ei ollut kunnon turkkia ja tuomarit olivat ihan outoja.. mutta osallistuttiin kuitenkin, kun kerta näin pitkälle oltiin päästy ja Erikalla ja Moonalla ei ollut kiirusta kotia ja Kivimäen Sanna, Henna ja Marjo lupautuivat tulemaan esittämään koiria. Lopuksi kävi niin, että Marjon tilalle tuli Niinistön Riikka (kun Marjon vointi oli hieman huono kuumeen takia). No eihän tuolla loppukehis menestystä tullut, mutta sitäkin enemmän kokemusta!! :)

Aika pitkä ja rankka päivä meillä ja meidän koiruuksilla oli. Aamulla lähdettiin matkaan puoli yhdeksän ja kotiin palauduttiin viiden jälkeen.

Ja vielä on edessä illal Rinan kutsukisa.. mutta siitä sitten myöhemmin lisää ;)

KIITOKSET suuret kaikille meidän koiruuksien esittäjille! Ilman teitä olisimme taasen olleet pulassa.. pakkoko sitä tietenkään on raahata noin monta koiraa mukana, mutta kun näin lähellä oli näyttelyt ja vuoden viimeisiä sellaisia ja silleen ;)

--

Ei kommentteja: