tiistai 13. lokakuuta 2009

Kiia

..pirhanan pirhana! Kiia onnistui eilen telomaan jalkansa aamupissitys reissulla tuolla metsässä!

Komiasti tultiin vastaan ontuen etutassua :( Laitoin muut koirat tarhaan ja päätin, että jätän Kiian koirahuoneeseen yksistään, kun töihinkään Kiia ei voi ottaa. Sillä aikaa, kun muita koiria tarhaan päästin, oli Kiia mennyt seisoskelemaan kuistille. Kiian luokse päästyä, näin pikkuisia verisiä länttejä betonilaatalla eli tassun pohja auki!

Tarkemmin sitten tutkiessa tassua, huomasin yhden varpaan revenneen "tassun pohjasta" + lisäksi "löytyi" semmonen sentin viilto suoraan tassun sisälle. Oli ilmeisesti juossut jonkin terävään keppiin ja siinä viiltänyt tassunpohjan.


Ei muuta ku betadine-pesulle ja sukka jalkaan, että ei joka paikka olisi veressä! Mitään tuppoja tuohon koipeen en edes ajatellut laittaa.. ei olisi pysynyt siinä kuitenkaan ja pääsee kurat pois haavasta, kun mikään tuppo ei haavaa tuki! Onneksi tuota verta ei tullut sitten kovinkaan paljoa!!!


Ja tottakai tämän piti tapahtua juuri sellaisena aamuna, kun muutenkin heräsin myöhässä ja töihin oli kova kiirus..


Mutta loppujen lopuksi ehdin hyvin töihin.. Kiia onneksi on helppo hoidettava! Töistä tullessa, tassusta tuli pikkusen jotain eritettä, mutta muuten ihan ok =) Sukka oli lähtenyt kävelemään omia polkujaan.. löytyi sitten koirahuoneesta.. Kiia ei ilmeisesti tykännyt sen vaaleanpunaisesta väristä ja oli päättänyt sitten riisua sen pois ;)


Tänään tiistaina

Nyt haavasta ei enää tule verta, kuin ihan pikkuisen silloin, kun Kiia on pihalla juoksemassa ilman tossua.
Tuo vesisuihkutus aamuin/illoin on auttanut tassuun :) Jalkaansa Kiia vielä ontuu ja taitaa ontua vielä hetken aikaa, on tuo haava sen verran syvä ja kun varpaanvälistä on kyse, niin on varmaan kipeäkin.

Mutta taasen voidaan todeta "vesi vanhin voitehista!" ja "ei oo bacibactin voittanutta! " -tää viimeinen lausahdus onkin mun ihan itse keksimä ja perustuu omaan kokemukseen koiran lääkitsemisestä haavojen suhteen ;)
--

Ei kommentteja: