lauantai 4. huhtikuuta 2009

Luonnetestissä..

''
Käväistiin tänään Ylöjärvellä Enian ja Islan kanssa luonnetestissä.
Tuomareina toimivat Irene Puputti ja Pekka Orava.

Kumpikaan koiristä ei läpäissyt testiä, vaan pisteet jäivät alle 75, hyväksyttyyn tulokseen vaadittujen osa-alueitten (II, V, VIII ja laukauspelottomus) arvot kuitenkin menivät plussan puolelle, mikä oli tosi hyvä juttu. Molemmilla koiruuksilla oli ongelmana "se ääretön vilkkaus, pitäisi yhtäaikaa tehdä sata asiaa ja eikä millään malttaisi keskittyä tehtyyn tehtävään ;) samoin kumpikaan ei halunnut leikkiä taisteluleikkiä puukapulalla tai patukalla tuomarin tai mun kanssa.. Enian mielestä oli paljon kivempaa purra hihnaa tai mun jalkoa =[ Pimeässä huoneessa molempia piti kutsua 3-4 kertaan nimellä, ennenkuin tulivat mun luokse.
Isla puolusti tosi hienosti mua ja itseään seinässä, ei kyllä ole pelkoa siitä, että joku ryöstääs mut! Pikkuisen sille jäi jälkivartiointia päälle, ennenkö tajus että kaikki on ohi. Enia ei taasen puolustanut niin kovasti mua ja itseään kuin Isla, mutta puolusti kuitenkin jonkin verran eli Eniankin kanssa uskaltaa liikkua tien päällä ja luottaa siihen, että se puolustaa mua! :)
Mörkökelkka meni Islalla kohtuullisen hyvin, se haukkui sille, mutta kävi napsaisemassa mörköä, kun mörkökelkka tuli viereen. Isla tuumasi, etä "mulle on turha ryppyillä!". Muuten Isla palautui tosi hyvin mörkökelkasta ja samoin haalaripelotus ja räminätynnyri meni ihan hyvin, ei jäänyt mitään hampaankoloon. Enia reagoi edm. juttuihin hieman enemmän kuin Isla, sillä meni möröstä palautumiseen enemmän aikaa kuin Islalla, mutta Enia ei käynyt sitä napsaisemassa ;) Ampumisessa Isla ei reagoinut mitään, Enia jonkin verran hätkähti, sille ammuttiin 3 laukausta, kun muuten ammutaan 2.
Suurimmat syyt ilmeisesti olivat siinä miksi testitulos ei ollut hyväksyttävä oli siinä, että kumpikaan ei taistellut kunnolla, eikä pimeä huone toiminut hyvin ja tuo "seinään kytketty itsepuolustus" ei toiminut "loppuun asti" oikein.
Mutta ihan sama, tulipa kokeilua tämäkin laji ja koirat eivät ole moksiskaan moisesta operaatiosta!

Tässä vielä lte pöytäkirjat:

Islan osalta
I Toimintakyky: -1, pieni
II Terävyys: +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu: +3, kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu: -2, riittämätön
V Hermorakenne: +1, hieman rauhaton
VI Temperamentti: +1, erittäin vilkas
VII: Kovuus: +1, hieman pehmeä
VIII: Luoksepäästävyys: +2b, luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus: +++, laukausvarma

Enia muuten sama, mutta
IV Taisteluhalu: -10, pieni Laukauspelottomuus:
++, laukauskokematon

Islan pisteet +59 ja Enian +67

Tämmönen päivä oli meillä Ylöjärvellä jossain korpikuusessa , kelirikkoisen tien takana ja vesisateessa ja kurassa.. kyllä koiraharrastus on KIVAA ;)
''

Ei kommentteja: