sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Turun näyttelyssä 24.1.09

'*'
Oltiin eilen lauantaina (24.1.09) Turun KV-koiranäyttelyssä belgilikkojemme kanssa. Mukana meillä olivat Ziva, Enia ja Rina, Isla jätettiin tällä kertaa kotiin!

Oli "harvinaista herkkuja", kun matkaan ei tarvinnut lähteä kukonlaulun aikaan, vaan sai herätä vasta kello 6 ja autolla menoksi klo 7.. normaalisti Turkuun olis pitänyt olla matkalla jo kello kuus.
Kehät oli merkitty tervuille alkavaksi vasta 11.20.

Matkalla käytiin Häijäällä (vähän ennen Vammalaa, tai onx se nyt sitten Sastamalaa tai jotain) aamukahvilla, mikä sekin on meitin näyttelymatkoilla "harvinaista herkkua", kun yleensä painetaan menemään vauhdilla kotoa näyttelypaikalle.
Mutta nyt meillä oli ihan hyvin aikaa pysähtyä kahville ja "ai, että ku oli hyvää kahvia!" =)

Turun messukeskukseen saavuttiin siinä puoli yhdentoista maissa ja saatiin "yllätys, yllätys" auto parkkiin melkein oven eteen! Joskus on hyötyä olla tolla pakettiautolla matkassa.. näyttää siltä, että koiria on autolastillinen mukana.. ;o)

Kivimäen porukka oli meitä vastassa, ja auttoivat meidän laumaa kotiutumaan kehän reunalle. Kehän ympäristössä oli aika tiivis tunnelma, mutta hyvin me sinne mahduttiin!

Itse kehä oli jonkin verran myöhässä, jotain puoli tuntia, ei siis paljoa! Zivalle teki hyvää tutustua ihan kaikessa rauhassa näyttelyhälinään. Enialle ja Rinalle tää homma on jo niin tuttua, että eivät ne pidä sitä enään minään.. Enialla kylläkin oli ihan tarpeeksi virtaa.. adhd-koira.. ;o)

Zivaa vähäsen jännäsin etukäteen, että miten sen kehäkäyttäytyminen sujuu. Hampaitten näytössä, kun on ollut pientä toivomisen varaa, kun ollaan "epävirallisissa näyttelyharjoituksissa" sitä kokeiltu.. on pyörittänyt päätään ja väistänyt pois. Mutta nyt pikkulikka yllätti, Ziva seisoi ihan nätisti paikoillaan, kun tuomari hampaita tarkasteli. Rapsuttelin kylläkin korvan alta ja kehuin sitä. Tuomari sai tutkia Zivan ihan kokonaan, eikä pikkulikka väistänyt! Sitten vähän juostiin: liikkeet Zivalla ovat hyvät, perintönä Rina-mammalta ja sitten taasen paikalla seistiin. Ei Ziva nyt koko aikaa jaksanut täysin paikoillaan seistä, mutta "melkein" koko ajan! Laatuarvostelun tuloksena olikin sitten "Erinomainen"!
Kilpailuluokassa olikin sitten jo kilpailumeininki päällä, kehässä oli 4 junnua, jotka kaikki olivat saaneet erinomaisen. Ziva oli rivissä kolmantena. Tuomari juoksutti junnuja ja sen jälkeen Ziva nousi toiseksi. Sitten taasen seisottiin rivissä, eka junnunarttu ei halunnut seisoa kunnolla, vaan nuuski lattian pressumattoa ja sähläsi jotain, jolloin tuomari päättikin sitten nostaa Zivan ekaksi! Ja ykkössijoitus junnuluokassa tulikin sitten lopputulokseksi!

Enia esiintyi Rinan kanssa avoimessa luokassa. Piia esitti Rinan ja minä Enian. Molemmat saivat erinomaisen ja lopputuloksena oli Enia toinen ja Rina kolmas. Aika hieno saavutus meidän kolmelta likalta: kaikki pääsivät paras narttu -kisaan! Onneksi jokaiselle saatiin esittäjä PN-kehään. Piia esitti Enian ja Sanna (vaiko Marjo.. apua ei muista!.. oli niin sähläämistä koirien kanssa) esitti Rinan.
PN-kisa oli kyllä hieno lopputulokseltaan: Enia oli PN 2, vara-Cacib ja Ziva oli PN 3 ja SERTI!!! Zivan eka serti ja eka näyttely virallisessa luokkassa, ja tulos oli näin hienoa! Olisin kyllä ollut tyytyväinen "erittäin hyvään (EH)". Rina ei sijoittunut, mutta ei sillä ollut niin väliäkään, Rinan likat pärjäsivät!

Lopuksi meidän likat ja Kivimäen Kidi osallistui Mustantuiskun kasvattaja -luokkaan. Siinä tuloksena oli toinen sija ja kunniapalkinto.

Lopuksi virallinen tuloslista:

Ziva: JUN Eri 1, PN 3, Serti
Enia: AVO Eri 2, PN 2, Vara-Cacib
Rina: AVO Eri 3


'*'
Posted by Picasa

1 kommentti:

Cioara Andrei kirjoitti...

Foarte interesant ce ai postat.M-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazut chiar e frumos si interesant.Felicitari si sigur am sa mai revin!