sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uusi "lenkkipaikka"

Vuosi on nyt sitte 2012!

Käytiin koirien kans pitkällä lenkillä tänään aamupäivällä! Oli niin mukava keli, lunta vähäsen ja pari-kolme astetta pakkasta (pikkuisen tuulenviimaa, mutta ei liikaa!).Mentiin ensin tutuksi tulleeseen Ontonkalliolle kiipeilemään ja sieltä sitten "laskeuduttiin" alas pellon reunalle. Monta kertaa oo miettinyt, että pitäisi käydä katsomassa millainen on (valokuvassa) Matoluoma tuolla "taivaanrannassa" Ontonkalliolta päin katsottuna. Matkaa sinne on noita peltoja pitkin mennen, ehkäpä semmonen kilsan verran. Nyt kun oli näin mukava keli, ei liikaa luntakaan, niin ajattelin että käydääs kattomas luomaa ja niin lahdettiin tarpomaan koirien kans pitkin heinäpeltoja. Koirat nautti, kun ne sai juosta ja riehua keskenään (ainakin nuo kakarat: Mirna, Sera ja Ziva) :)

Päästiin sitten melkein luomalle asti, tolle luoma suuntaisesti kulkevan peltotielle asti, kun näin jotain liikkuvan parin sadan metrin päässä peltotiellä. Koirat eivät olleet sitä liikkujaa huomanneet ja itsekään en ihan varma aluksi ollut, että liikkuiko se vai näinkö vain harhaa! Mutta sitten otus liikkui oikein reippaasti, totesin että joku elävä se on! En ihan saanut omilla silmillä selvää mikä se oli, mutta kun kamera oli mukana niin zuumailin sitä liikkujaa kameralla ja sehän paljastui koiraksi! ONNEKSI minä huomasin sen ensiksi ja se vieras koira huomas meidät ja pysähtyi!

Matkaa koiraan oli parisen sataa metriä ja tuuli tuli meidän takaa ja koirat ei ollu menos ton vieraan koiran suuntaan eli mulla oli hetki aikaa miettiä mitä tehdä ;) Matoluomalle oli matkaa yhden peltosaran verran ja se pelto oli kynnetty, joten en olisi ehtinyt koirieni kans sitä vierasta koiraa ja sen ulkoiluttajia "pakoon" tonne luomalle asti, joten ei jäänyt vaihtoehtoja kuin kääntyä pois.

Enkä sitten jaksanut odottaa niin kauaa, että toi porukka olis mennyt menojaan ja oltais palattu takaisin ja menty luomalle, sen verran kaukana jo sitten oltiin takaisin tultu.

Vähän harmitti, mutta mennään sitten toiste, jäipähän jotain uutta vielä nähtäväksi :)


Tässäpä kuva tuolta pellolta.. tilaa on juosta vaikka kuinka lujaa! Lakiaa on!------------------------------------

Ei kommentteja: