maanantai 23. tammikuuta 2012

Mirnan eka näyttely 21.1.12

Mirnan ekat näytelmät on nyt näytelty pentuluokassa!

Mirna täytti sopivasti näyttelypäivänä tuon vaaditun 7 kuukauden iän (jos vanhoilla ennen 1.1.12 voimassa olleilla säännöillä oltais eletty, ei Mirna olisi päässyt tähän näyttelyyn, kun ehtona olisi ollut, että pitää täyttää näyttelyä edeltävänä päivänä vaadittu ikä). Mirna tais olla niitä näyttelyn nuorimpia koiria tuolla Turun KV:ssä.

Miten ollakkaan noi tervut esiintyivät D-hallissa ja mudit A-hallissa eli täysin vastakkaisissa halleissa, joten oli hieman hankalaa tuo kehäseuraaminen (tervut alkoivat klo 10 ja mudit 10.30)! Kun saatiin tavarat belgikehän lähistölle "parkkiin" ja Mirnalle näyttelyhihnat yms. namit mukaan, lähdin etsimään mudi-kehää. Porukkaa oli aivan ruuhkaksi asti noissa 4 eri halleissa ja välillä oli pakko ottaa Mirna syliin, muuten se olis tallautunut ihmisten ja isojen koirien jalkoihin :(

Mudeja oli näyttelyyn ilmoitettu 8 kpl ja tuomarina oli Istvan Csik Saksasta.

Kehän reunalle kun pääsin, siellä olikin jo monta mustaa mudia odottamassa kehää ja oli siellä yksi merlen värinenkin uros ja tähän tehtiin myös lähempää tuttavuutta. Mudipoika oli nimeltään Pava. Samoin tehtiin tuttavuutta toiseen mudipoikaan (oliskos ollut nimeltään Noki). Tän vimpaksi mainitun kotona oli myös Mirnaa nuorempi pentu.
Oikein mukavia mudeja/omistajia nämä joitten kanssa tuttavuutta tein... tai nooo yx koiraton nainen kyllä moitti, että Mirna on niin pienikokoinen ja ujo (kun se makasi mun jaloissa kehän jälkeen, kun itse juttelin toisten kanssa, raukka oli vähän väsyksissä 3 tunnin automatkan ja yhden oksentamisen takia). Ihan sama onko pieni! Ennemmin pieni kuin päästään seko!!

Sain näiltä mukavilta mudisteilta hyviä vinkkejä turkin hoidosta ja esittämisestä, kiitos heille :)

Kehän alkamista ei tarvinnut kovin kauaa odottaa, tuomari oli aika nopea ja kehä sujui joutuisasti. Mirna aloitti mudien esiintymisen ja Mirna oli ainoa pentu tällä kertaa.

Hienosti Mirna kehään käveli, häntä heiluen! Mulle tuli sitten "paniikki", kun tuomari pyysi esittämään Mirnan pöydällä!! Klups! Enhän mä oo tuota kunnolla opettanut Mirnalle! No, pöytesiintyminen sujui odotettua paremmin, Mirna seisoi ihan nätisti, korvat olivat hieman päätä myöten ja häntä alhaalla eli huomasi sen, että tilanne on outo Mirnalle! Hampaat tuomari vilkaisi, mittaili hieman päätä ja silitteli Mirnaa. Tämän jälkeen tuomari halusi nähdä liikkeet edestakaisin ja kolmiona. Mirnahan piristyi heti, kun sen laski pöydältä maahaan ja liikeelle lähdettiin! Häntä nousi kippuraan selän päälle ja niin häntä heilui hienosti selän päällä kun liikkeessä oltiin. Liikkeet menivät hienosti ja reippaasti :) Tuomarille ei tarvinnut Mirnaa seisottaa asennossa, vaan tuomari samantien näytti meille ykköspaikkaa ja siinä ykköspaikalla seisoskeltiin sen aikaa, kun kehäsihteerit kirjoitti arvostelun loppuun. Tuomari antoi sitten ruusukkeet ja onnitteli tuloksesta :) Kehäsihteeriltä kuulin, kun arvostelulapun sain, että tuomari oli tykännyt Mirnasta ja oli sanonut heille, että tästä näyttelykoira tulee!.. toivottavasti edes jonkinlainen :D


Oli hienoa tulla kehästä pois, kun vielä kehän reunalla olleet mudistit taputtivat ja onnittelivat tuloksesta! Tuloksena oli siis: PEK 1 / KP, ROP-pentu =) Hienoa Mirna!

Arvostelu oli tämmönen (vapaasti suom.):
"Oikein lupaava rakenne, erittäin kaunis pää, erittäin hyvät ja tehokkaat liikkeet"

Kuvassa Mirna palkintojensa kanssa


Ei kommentteja: