sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Puutarhatöitä

Hieman on vierähtänyt aikaa, kun tänne viimeksi raapustelin!
Tämä kevät ja kesä on ollut aika "kiireistä" aikaa meidän laumalla. Viikonloppuisin ollaan oltu näyttelyissä tai sitten oon kuluttanut aikaa puutarhatöissä kotopihalla! Ja sen kyllä huomaa omassa kropassa.. selkä ja niskat on vähän kovilla tässä hommassa.. mutta eipä haittaa.. tää on niin kivaa hommaa ja saa olla pihalla!

Sain ISON insipiraation ja innostuin tekemään vanhaa leppäpuitten allla olevaa vanhaa kukkapenkkiä uuteen uskoon. Inspiksen sain mm. siitä, kun käytiin Seinäjoella yhdessä puutarhakaupassa ja ostin sieltä sitten alppiruusun alun, Vahvistusta insiraation vaikutti myös se, että sain naapurin isännältä ihanan kivikuorman sopivan kokoisia kiviä suoraan pihaan ajettuna (naureskeli mun kivi-innostusta, toiset ajaa kiviä pois pelloiltaan ja toiset hamuaa niitä pihaansa). Mutta ilman kiviä, ei tää mun kukkapenkki-idea toimi! Ja kukkapenkki ei olisi mitään ilman vanhanaikaista aitaa, joten isän ja äiteen vanhan ladon oven laudoista tehtiin pikku aita kukkapenkkiin. Aita toimii osittain kukkapuskien suojana koirilta sekä antaa näköä tähän penkkijuttuun!
Tuon alppiruusun istutin sitten vanhan alppiruusun viereen.. mutta jostain syystä nuo molemmat puskat näyttivät tosi orvoilta muitten puskien rinnalla, joten sitten oli ihan pakko ostaa uusia! Ja ei muuta ku uudelleen Seinäjoelle.. mukaan kaupasta "tarttui" kolme seppelvarpua, näistä pitäisi tulla semmosia kivoja maanpeittopuskia.. saas ny nähdä kuinka käy, kestääkö tämän alueen talven! Muuten oon sitten käyttänyt hyväksi noita vanhoja olemassa olevia pensaita penkin teossa ja nyt penkki näyttää PALJON paremmalta ja nätiltä kuin mitä se on milloinkaan ollut! Ja nuo kivet ja aita on ihan "piste iin päälle"!
-
Koiratkin ovat tykäneet tosi paljon, kun ovat saaneet olla viikolla illat ja viikonloppuisin päivät/illat mun mukana puutarhassa, ei oo tarvinnu tylsistyä sisällä ;) Mutta kyllä ne sitten ovatkin olleet väsyksissä, kun sisälle viimein ollaan tultu ja uni on kyllä maittanu hyvin! Enialla, Zivalla ja Kiialla on ollut aina kova vauhti ja riehuminen päällä, Mimi ja Rina ja Isla ovat ottaneet vähän iisimmin tän puutarhajutun.. ovat enemmän auttaneet mua, mm. makaamalla juuri peratun kohdan päällä tai kaivamalla pikku kuoppia kukkapenkkiin.. jippii ;)
-
kuvassa on Enia ja Ziva riehumassa (Enia "niskanpäällä")
***

Ei kommentteja: