keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Agiharkoissa

Agiharkoissa Zivan kanssa maneesilla ja kivaa oli!

Viime keskiviikkona aloitettiin Zivan kanssa uusi "aluevaltaus" eli agility ja tänään taasen jatkettiin. Wälimaan Ulla (ja "hiileri" Pomo) oli antamassa ohjeita mitä ja miten Zivan kanssa pitää tehdä.

Elikkäs, viime keskiviikkona aloitettiin matalilla esteillä hyppyjä ja tehtiin ohjausharjoituksia. Tänään sitten vahvistettiin hyppyjä, ohjauksia ja opeteltiin uutena esteenä putki.

Estehypyt sujuu aika hyvin, mutta ohjaajan pitäisi "hieman" parantaa ohjausta koira "väärällä puolella eli oikealla puolella" ohjaajaa.. Ziva on sitä mieltä, että pitää olla ohjaajan vasemmalla puolella ;o)

Tänään kokeiltiin sitten esteellä "kahdeksikko-ohjausta" ja se sujuikin yllättävän hyvin näin vasta-alkajaksi.. fiksu Ziva! Kahden esteen ohjauskin meni myös ihan hienosti, Ziva malttoi kuunnella, kun sille käskyjä huutelin =o)

Sitten tämänpäiväinen uusi este, putki. Putken kanssa oli aluksi ongelmia. Ziva ei olisi halunnut mennä tuohon kummalliseen "toisilta koirilta" haisevaan putkiloon.. mutta Ullan nami-kinkkupalojen ja mun ja Pomon tunneliryömimisen avulla saatiin Ziva menemään läpi ja kun kerran oli läpi menty, niin toinen ja kolmas kerta olikin sitten jo helpompaa. Ziva voitti pelkonsa ja se oli hienoa!

Ihan lopuksi tehtiin pikkuinen yhdistelmärata Zivalle. Otettiin kaksi aitaa ja putki. Eli aloitus oli kaksi hyppyä ja sitten putkeen ja lopetus. Ziva teki hienon ratasuorituksen, olin ylpeä pikku sipulista =)
Tästä on hyvä jatkaa!

'*'

Ei kommentteja: